Vinuri Straine

Enate Crianza 2007

Un vin roșu sec, complex, elegant, reușit, Enate Crianza 2007 este un cupaj din Tempranillo (70%) și Cabernet Sauvignon (30%). Se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, dezvăluind un buchet complex în care regăsim nuanțe picante și afumate de fructe roșii bine coapte, cireșe, afine și lemn dulce.

Gustul său te trimite cu gândul spre tonuri vanilate, elegante, fine şi delicate, alături de note de pâine prăjită. Pe cerul gurii se simt discret ierburi fine cu nuanțe de fum și o multitudine de fructe roșii, concentrate, dense, ce reflectă caracterul robust al acestui vin.

Iată că regiunea Aragon din Spania, prin Crama Enate, situată în localitatea Somontano, s-a făcut remarcată prin vinuri excelente și apreciate. Termenul des întâlnit de „Crianza„= este dat vinurilor roşii în vârstă de 2 ani și cel puţin 6 luni maturare în butoaie de stejar (la Crianza pentru albe şi rose, vinurile trebuie să aibă cel puțin 1 an vechime și cel puţin 6 luni maturare în butoaie de  stejar).

DSCN2573Acest Enate Crianza 2007 este unul dintre cele mai apreciate vinuri din acel an, iar astăzi, după maturarea timp de nouă luni în baricuri din stejar franțuzesc (procentul de Cabernet Sauvignon) şi baricuri din stejar american (pentru procentul de tempranillo) și după o perioadă de maturare îndelungată la sticlă, se prezintă foarte reușit, evoluat frumos.

Enate este una dintre cramele de referinţă din regiunea Somontano. Și aici am putea remarca modernizarea şi utilarea cramei cu tehnologii de vârf, pasiunea vinificatorilor pentru cupaje remarcabile, dar mai ales atingerea unui obiectiv, pentru care aragonezi sunt renumiți, fiind întâlnit în zonă fără nicio excepţie: producerea de vinuri de mare calitate.
¡Salud!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi