Vinuri Straine

Domaine Sigalas Assyrtiko 2013 Fermented în Oak Barrel

Domaine Sigalas Assyrtiko 2013, 100% Assyrtiko, fermentat în butoi de stejar și maturat ulterior 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc, este un vin alb, sec, cu o culoare galben pai intens. Nasul te întâmpină cu note plăcute de lemn (discret și fin), flori de viță, iar citricele, bineînțeles, sunt dominante și completate de fructe coapte.

Gustativ este surprinzător, mineralitatea sa se simte accentuat, fiind îmblânzită de notele de stejar ce-i conferă o rotunjime plăcută, resimțită impresionant și intens pe valul palatin. Citricele și grapefruit-ul din final întregesc tabloul vinului.

Domaine Sigalas Santorini Assyrtiko 2013Post-gust lung, în același registru aromatic, exploziv, intens. Gustul său răcoritor, revigorant, este într-un echilibru excelent cu aciditatea şi mineralitatea tipică soiului Assyrtiko.

Alături de preparatele bucătăriei meditareneene, peşte sau carne albă, sosuri ușor picante, brânză afumată sau somon afumat, vinul este pus cel mai bine în valoare.

Provenit din vii cu o vechime de peste 60 de ani, beneficiind de mineralitatea accentuată a solului insulei Santorini, preponderent vulcanic, beneficiind de tradiție și inovație, cei de la Domaine Sigalas confirmă că, de câțiva ani, au reușit să definescă un standard ridicat pentru acest vin. Îi acordăm 93p. Mai multe detalii despre crama Domaine Sigalas găsiți aici (vinul este importat în România de newgreekwine.ro).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi