Vinuri Straine

Domaine La Croix Belle Carignole Cotes de Thongue Rose 2015

De multe ori am auzit expresia “la vie en rose”. Moment în care ne-am imaginat ce ar insemna acest lucru, cum s-ar derula viaţa noastră sau cum ar fi dacă ne-am regăsi permanent trăind astfel de clipe. Până atunci, vă las să visaţi frumos şi să aduc în atenţie un vin rose din zona Languedoc-Roussillon, obţinut din Grenache şi Syrah, în proporţii egale.

Un vin rose plăcut, cu o culoare roz strălucitor, limpede, cristalin. Dezvoltă încă de la primul contact arome intense de zmeură, căpşuni, flori de trandafiri.

oenolog-ro-domaine-la-croix-belle-carignole-cotes-de-thongue-rose-2015Gustativ se simt citricele, îmbrăcate armonios în note de fructe roşii de pădure, presărate cu accente uşor petiante, discret acidulate, ce-i conferă prospeţime, vigoare dar mai ales savoare.

Un rose reuşit, vivant, răcoritor, dacă mai aveam nevoie de așa ceva țănând cont de vremea de afară.

Dar dacă stai la gura sobei, cum se spune, și ai plănuit să meșteșugești rapid niște spaghete, asezonate cu ceva fructe de mare și stropite cu puțină zeamă de lămâie, chiar dacă maximele temperaturilor de afară se scriu doar cu o singură cifră, vă asigur că rose-ul de care am pomenit merge de minune! A bientôt!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi