Vinuri Straine

Domaine Gerovassiliou Malagousia 2013

Acest vin este produs din soiul de struguri Malagousia, soi tradițional grecesc, ce a fost salvat de la dispariție datorită eforturilor susținute ale lui Vangelis Gerovassiliou.

În general, vinurile din acest soi se disting prin caracterul aromatic și fructat, prin finețe și personalitate distinctă. Despre Malagousia se mai spune că este considerată Regina soiurilor grecești și, conform tradiției, o gură de vin Malagousia, la temperatura corectă, te poate ajuta să uiți de melancolia iernii.

Domaine Gerovassiliou Malagousia 2013 este un vin alb sec, parțial fermentat în baric și fermentat pe drojdie timp de câteva luni. Astfel, vinul a câștigat în expresivitate și în intensitatea aromelor florale. Domaine Gerovassiliou Malagosia 2013Are o culoare galben pai cu nuanțe verzui strălucitoare și arome de fructe bine coapte (pere, mango, citrice).

Gustativ regăsim arome bogate de coajă de lămâie și un final lung, bine echilibrat. Aciditate destul de ridicată, alcool 13,5%, un vin bine lucrat și expresiv.

Iar melancolia iernii a fost alungată nu numai de vin ci și de amintirile de la începutul toamnei anului trecut, când l-am degustat în cadrul festivalului vinului Voroina (ce se desfășoară chiar pe malul mării, în portul turistic din Salonic).

S-a potrivit perfect cu ardei verzi peperoni (foarte ușor picanți), umpluți cu branză feta și măsline. Îi acordăm 90p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi