Vinuri Straine

Cuvée Castillo Viejo El Preciado 2006

Cuvée Viejo El Preciado 2006 a reprezentat o surpriză plăcută, ţinând cont de faptul că vinuri tocmai din îndepărtatul Uruguay nu întâlnisem până în prezent. Un vin interesant, un cupaj din soiuri roşii, compus din Cabernet Franc 56%, Merlot 20%, Tannat 18% şi Cabernet Sauvignon 6%,  ce se prezintă cu o culoare roşu rubiniu închis, ce parcă nu vrea sa trădeze anii de învechire petrecuţi în sticlă.  Vinul se deschide frumos, cu un nas destul de intens, în care aromele de stafide şi ciocolată  se amestecată ameţitor cu note de vanilie şi ceva scorţisoară.

Cuvee 01Se simte elegant structura sa fină şi echilibrată pe întreg cerul gurii, fapt ce-i conferă o notă de nobleţe. Un vin foarte bun, cu arome intense de fructe coapte. Strugurii au fost selectionaţi de pe cele mai bune parcele, cu cele mai bune expuneri, iar fermentaţia a fost realizată cu temperatură controlată, pentru a obţine complexitatea aromelor şi notele gustative, puternic remanente în postgustul lung. A fost lăsat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi american vreo 14 luni la maturare, ulterior fiind îmbuteliat la sticlă unde a mai zăbovit vreo 4 ani.

Legenda Bodegas Castillo Viejo provine din jurul anului 1875 când, în Ville Hasparren, o localitate situată în Munţii Pirinei, în sud-estul extrem al Franţei, aproape de graniţa cu Spania, fondatorul cramei se ruga ca lumea nouă, despre care auzise atâtea poveşti ameţitoare de succes, ar putea fi şansa sa şi că oricine va încerca acest lucru va avea avere, pace şi linişte. Cum orice vis frumos (teoretic) devine realitate, practic a luat naştere Crama Castillo Viejo, ce-şi are originea în 1927 şi în prezent se află deja la a treia generaţie a familiei Etcheverry, fondatorii Castillo Viejo Winery.  Construită încet, cu trudă şi pasiune, după aproape 100 de ani de muncă grea şi dăruire atentă, aceste eforturi considerabile ale celor trei generaţii au permis celor ce gospodăresc via în prezent să dobândească cunoştinţe valoroase şi experienţă care astăzi se regăsesc în vinurile de calitate produse aici.

6 Comentarii

6 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi