Vinuri Straine

Curva Douro Tinto 2012

Cu un nume a cărui rezonanţă şi semnificaţie în limba română nu prea îi fac cinste, acest vin îşi are originile în nordul Portugaliei, zona Douro, fiind un asamblaj din patru soiuri tradiţionale (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz şi Tinta Barroca).

O Curva surge como uma singela homenagem ao territorio duriense…”, adică curba apare ca un tribut adus zonei Douro, străbătută de râul ce-i poartă numele și care șerpuiește domol până la vărsarea in Atlantic. Dar să facem puţin abstracţie de denumirea sa (pe care o poartă după dealurile pe care cresc viile) şi săoenolog-ro-curva-douro-2012-wine-of-portugal vedem vinul. Are o culoare roşu intens, rubiniu, dezvoltă arome bine definite de fructe de pădure (mure, coacăze negre) dar şi note florale discrete.

Gustativ domină aromele evoluate ce amintesc de prune, afine, ciocolată neagră şi note de vanilie. Are un post-gust mediu spre lung, unde taninurile se simt încă cu note uşor astringente. Un vin corpolent, bine legat, căruiă îi stă pefect lângă clasica pastramă de berbecuţ la grătar, mai ales că toamna şi-a intrat bine în drepturi.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi