Vinuri Straine

Cricova Spumant Crisecco Alb Brut

Dacă spumantul Prosecco este binecunoscut, inclusiv metoda de obținere a acestor vinuri efervescente (consacrată de italieni), Crama Cricova din Republica Moldova a binevoit să adapteze cumva denumirea aceasta în Crisecco (probabil de la Cricova și Prosecco = Crisecco!).

Realizat prin metoda Charmat, cu fermentarea secundară în tancuri de inox, spumantul se prezintă cu o culoare galben pai deschis, regăsind și inflexiuni verzui. Perlajul este fin și constant, subtil și persistent.

Cricova CrisecoAromele olfactive deschid un registru în care regăsim note florale fine, miere, citrice, grapefruit, note vegetale. Gustativ se prezintă mai discret, dar avem note ce amintesc de piersici, mere verzi, citrice și grapefruit pe final.

Post-gustul este mediu, care parcă te mai îmbie să-l mai deguști, să mai descoperi eventual ceva arome. Pe contraetichetă nu sunt precizate toate soiurile de struguri care intră în componența sa. Se simt Feteasca Albă, Feteasca Regală și Chardonnay-ul.

Un vin spumant ce poate fi savurat lângă aperitive, anchoa, brânză Roquefort, fructe de mare, pește. Îi acordăm 82p. La un preț de 22 de lei sticla este un vin corect, fară mari pretenții, oricum peste alte spumante de pe piață (bineînțeles cu prețuri mult mai generoase).

19 Comentarii

19 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi