Vinuri Straine

Cirque Rouge 2012

Nu, nu este vorba despre Circul Globus sau Cirque du Soleil ori vreun număr de prestidigitație. Am întâlnit un vin cu acestă denumire, din Franța (partea de sud, aproape de granița cu Spania – IGP Côtes Catalanes), ce provine dintr-o zonă cu un peisaj de o frumusețe uluitoare, respectiv un fost circ glaciar din calcar, unde vița de vie se pare că prosperă încă din epoca romană.

Gama de vinuri Le Cirque are la bază soiuri tradiționale (Grenace Gris, Grenache Noir, Carignan, Syrah, Muscat, Mourvèdre) și vine cu 4 vinuri (două albe, unul roșu și un rose).

Revenind la „circul” nostru și executând o tumbă cu el direct în decantor, Cirque Rouge 2012 este un vin roșu sec (asamblaj din soiurile Grenache Noir, Carignan, Syrah), culoare negru violet, nas intens și atrăgător, regăsim fructe negre (mure), lemn dulce, gem de fructe negre. Gustativ este impresionant, plin, puternic, cu taninuri catifelate, condimente (cuișoare și piper roșu), lemn dulce, mure. Le Cirque Rouge 2012

Echilibru excelent între aciditate, alcool (14,5%) și taninuri. Post-gust foarte lung, remanent. Dacă ne gândim că îl găsim pe la 5 euro/st., dacă mai reamintim că nenea Parker (sau mă rog, echipa sa) i-a acordat 91p (cam supraevaluat am completa), nu rămâne decât să ne bucurăm și să savurăm în tihnă un astfel de vin. Cu gândul la unul românesc asemănător…visând doar!

Chiar dacă provine dintr-o regiune nu atât de celebră precum Bordeaux, vinul surprinde plăcut și te pune puțin (dacă mai era cazul), cum spuneam, pe gânduri. Pe când un nivel de calitate similar la un preț mai mult decât decent la vinurile autohtone? Mai este până atunci, așa că până una alta vinul Cirque Rouge 2012 puteți să-l găsiți (momentan) pe vinatis.com.
Au revoir! Sau mai bine zis să continue circul!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi