Vinuri Straine

Chateau Tuyttens Sauternes 2013

Degustat recent, în cadrul unei întâlniri organizate de Horia Hasnaș împreună cu importatorul Satine Group, acest vin impresionează prin simplu fapt că este un Sauternes oarecum atipic. Și să vedem de ce! Vinul este obținut de pe o proprietate de aproximativ de 13 hectare, situate în jurul castelului (normal!).

Are în componența sa Semillon (80%), Sauvignon Blanc (10%) și Muscadelle (10%). Să nu omitem faptul că vinurile de Sauternes sunt vinuri dulci, strugurii fiind recoltați în etape, după atacul mucegaiului nobil (Botrytis Cinerea).

oenolog.ro Chateau Tuyttens 2013 Sauternes France sweet wineChâteau Tuyttens Sauternes 2013 este un vin alb dulce, culoare galben pai intens, limpede și strălucitor. Aromele sale amintesc de fructe exotice, coajă de portocală, miere, flori de primăvară.

Gustativ aromele sale sunt simple, directe, bine definite, persistente, regăsind fructele exotice, citrice, miere, fructe confiate și un grapefruit elegant pe final / ca o notă de unicitate și noutate pentru un Sauternes.

Un vin echilibrat, cu un rest de zahăr mai redus (doar 130gr./l), care are o personalitate distinctă, aromele sale fiind concentrate și bine definite. Îi acordăm 87p.

22 Comentarii

22 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi