Vinuri Straine

Chateau Raymond Lafon 2006

Viile din celebra zonă Sauternes, Franța, ocupă o suprafață de aproximativ 2000 de hectare, ce-și trag seva dintr-un sol format din pietriș, argilă și calcar. Randamentul maxim autorizat este stabilit de legislație la 25 de hectolitri/hectar.

Domeniul Raymond Lafon a fost creat spre finalul secolului al XIX-lea de către Raymond Lafon, acesta fiind motivul pentru care nu a fost cuprins în clasificarea din anul 1855.

Cu toate acestea, vinurile produse la Chateau Raymond Lafon au fost recunoscute ca fiind unele care nu sunt cu nimic mai prejos față de celelate vinuri obținute la chateau-uri regăsite în clasificarea vinurilor Sauternes. Producția medie este de 20 000 de sticle/an. Proprietatea are 18 de hectare în jurul cramei și alte 16 ha în localitățile Bommes și Preignac.

Chateau Raymond Lafon 2006 este un vin alb dulce obținut la înnobilarea boabelor, prin botritizare, din soiurile Sauvignon Blanc și Semillon. Chateau Raymond Lafon Sauternes 2006Culoarea sa este de un galben intens, strălucitor, limpede și dezvoltă un buchet atrăgător în care regăsim arome de grapefruit, ananas, banane, vanilie, fructe confiate, prune uscate, miere și o tușă de condimente.

Notele sale cremoase de fructe exotice și fructe confiate se împletesc elegant și rafinat cu preparate de desert sau blue cheese. Un vin plăcut, delicat și memorabil căruia îi acordăm 91p. Vă promit că ne vom mai revedea cu vinuri din zona Sauternes.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi