Vinuri Straine

Chateau L’Ermitage 2012

În secolul XII, Château l’Ermitage a aparţinut Ermites a d’Estagel de Sainte Cécile Abbaye (mănăstire din secolul al XI-lea). Viticultura are tradiție și istorie în zonă, iar de peste treizeci de ani, Michel şi Jérôme Castillon se ocupă de cele 80 ha de vie din jurul fostei abații. Via de la Chateau L’Ermitage beneficiază de expunere sudică (Costières de Nîmes – latura de sud a Văii Rhonului) şi are vedere la Camargue şi Marea Mediterană. Această locaţie oferă condiţii excelente pentru strugurii cultivați aici, cu expunere solară prelungită şi briză mai rece ce vine dinspre mare.

Chateau L'ErmitageChateau L’Ermitage 2012 este un vin obținut din vie cu ceva vechime, în compunerea sa intrând soiurile Roussanne,Viognier şi Grenache Blanc.

Culoare galben pai intens, fermentat în tancuri de inox și maturat prin baricuri, te ademenește cu un nas ce aduce arome florale delicate, pâine prăjită și note de fân proaspăt.

Atacul său gustativ este splendid, bogat, rotund, regăsind arome de miere, gutui, măr verde, citrice (mandarine), iar pe final revenind notele de aluat proaspăt, unt întins pe pâine proaspăt prăjită. Post-gust foarte lung, aciditate vioaie, echilibru perfect între nas și aromele gustative. Îi acordăm 89p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi