Vinuri Straine

Chateau la Verriere Sauvignon Blanc 2012

Postat in

Regiunea Bordeaux din Franța este binecunoscută pentru vinurile roșii de excepție, pentru tradiția viticolă și faima inegalabilă a unor crame de acolo. Chateau la Verriere, un producător pentru care distrugerea totală a viilor în secolul al XIX-lea (din cauza filoxerei) a însemnat o muncă asiduă de refacere a parcelelor cu vie, a reușit să obțină în timp, peste ani, o podgorie capabilă să producă vinuri de înaltă calitate.

Crama, care gestionează în prezent o suprafață de 60 de ha de vie selecționată, dispune astăzi de toate facilitățile moderne atât de necesare obținerii unor vinuri de înaltă calitate, producând unele vinuri albe deosebite, chiar în fieful emblematic al vinurilor roșii din regiunea Bordeaux. 

Chateau la Verriere Sauvignon Blanc 2012, căci despre el este vorba, este un vin alb sec, ce se prezintă cu o culoare galben pai deschis, cu inflexiuni verzui pe marginea paharului, limpede, cristalin.

Aromele olfactive sunt intense, directe și dezvoltă un registru bogat, în care regăsim note de flori de salcâm, tei, miere, citrice, fân proaspăt cosit.

Gustativ surprinde prin aciditatea ridicată, notele fructate, aromele intense ale citricelor, grappefruit-ul discret și finalul lung, persistent. Alcool 13% bine integrat. Un vin pe care nu-l uiți prea ușor, ce poate fi asociat cu aperitive, pui, pește. I-am acordat 87p, pe care și le merită cu prisosință.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version