Vinuri Straine

Château de la Clapière 2015 Cru Classé Côtes de Provence

Postat in

Nu mai reprezintă un secret faptul că vinurile roze au fost bine primite şi pe la noi, iar consumul lor a crescut semnificativ în ultimii ani, cu precădere în sezonul estival. Iar aici trebuie să le mulțumim francezilor, mai ales celor din sudul Franţei, din regiunea Côtes de Provence, ce reuşesc an de an să ne încânte cu vinurile lor rose reuşite.

Aşa este şi acest Château de la Clapière Côtes de Provence 2015 Cru Classé, obţinut din trei varietăţi de struguri, în proporţii diferite (Cinsault 40%, Grenache 40% şi Syrah 20%), recoltate de pe cele 32 de hectare cât are proprietatea din jurul castelului.

Culoare sa este de un rose pal, foarte deschis, aromele olfactive debordează de prospeţime, sunt revigorante, cu izuri delicate de fructe de vară şi ierburi aromatice.

Gustativ devine uşor masculin, cu un excelent echilibru între aciditatea sa şi nivelul de alcool (13%), presărat cu arome fructate, crocante pe alocuri, completat de finalul lung în care se simt citricele, alături de ceva tente uşor vegetal-minerale.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version