Vinuri Straine

Château de la Clapière 2015 Cru Classé Côtes de Provence

Nu mai reprezintă un secret faptul că vinurile roze au fost bine primite şi pe la noi, iar consumul lor a crescut semnificativ în ultimii ani, cu precădere în sezonul estival. Iar aici trebuie să le mulțumim francezilor, mai ales celor din sudul Franţei, din regiunea Côtes de Provence, ce reuşesc an de an să ne încânte cu vinurile lor rose reuşite.

Aşa este şi acest Château de la Clapière Côtes de Provence 2015 Cru Classé, oenolog-ro-chateau-de-la-clapiere-2015-cru-classe-cotes-de-provenceobţinut din trei varietăţi de struguri, în proporţii diferite (Cinsault 40%, Grenache 40% şi Syrah 20%), recoltate de pe cele 32 de hectare cât are proprietatea din jurul castelului.

Culoare sa este de un rose pal, foarte deschis, aromele olfactive debordează de prospeţime, sunt revigorante, cu izuri delicate de fructe de vară şi ierburi aromatice.

Gustativ devine uşor masculin, cu un excelent echilibru între aciditatea sa şi nivelul de alcool (13%), presărat cu arome fructate, crocante pe alocuri, completat de finalul lung în care se simt citricele, alături de ceva tente uşor vegetal-minerale.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi