Vinuri Straine

Chateau de Cerons Blanc 2013

Situat în inima Bordeaux-ului, Cerons este o mică localiate din regiunea Graves în care cultura viţei de vie are o istorie de vreo câteva secole. Chateau de Cerons este o afacere de familie, ce are vii întinse pe o suprafaţă de 26 de hectare. La o degustare recentă de vinuri franţuzeşti am făcut cunoştinţă cu unul dintre vinurile sale – Chateau de Cerons Blanc 2013 (un asamblaj sec din trei soiuri: Sauvignon Blanc 50%, Semillon 40% şi Sauvignon Gris 10%).

oenolog-ro-chateau-de-cerons-2013-graves-franceCuloare sa este galben pai, iar la primul nas pare să te deruteze puţin dar te şi atrage, aromele florale şi cele fructate fiind însoţite de tuşe cu tentă uşor minerală, ce asigură un corp ferm.

Caprifoiul, salcâmul, socul şi citricele sunt atractive, revigorante, fiind o combinantă ce se completează frumos. Gustativ avem o evoluţie moderată, dominată de un bun echilibru între aciditate şi mineralitate.

Este fructat, cu note de mango, citrice şi grapefruit în finalul său lung ce îi conferă o eleganță specifică vinurilor bine lucrate, fiind suav pe alocuri, delicat dar și dedicat parcă pentru gastronomie, asta dacă ar fi să facem o comparație cu stilul consacrat de vinificaţie al regiunii Graves (mai direct și cu personalitate).

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi