Vinuri Straine

Chateau Croix Cardinale 2011

Postat in

Cumpărat în anul 2001, de către Florence și Dominique Decoster, Château Fleur Cardinale (situat la est de Saint-Émilion) se evidenţiază prin calitatea vinurilor produse aici. Château Fleur Cardinale este promovat de la rangul de Saint-Emilion Grand Cru Classé în 2006, clasificare menţinută și în anul 2012. Aici sunt produse 4 game de vin: Château Fleur Cardinale, Saint-Emilion Grand Cru Classé; Château Croix Cardinale, Saint-Emilion Grand Cru; Secret de Cardinale, Saint-Emilion Grand Cru și Bois Cardinale, Saint-Emilion Grand Cru.

Cu numele de Chateau Croix Cardinale, produs din recolta anului 2011, Saint-Emilion Grand Cru, vinul este un asamblaj din Merlot (70%), Cabernet Franc (20%) și Cabernet Sauvignon (10%). Acesta se prezintă cu o culoare roșu închis, aproape de granat, iar după decantare dezvoltă arome delicate de fructe negre de pădure (mure dominant), ciocolată neagră, trufe, lemn dulce.

Gustul său este intens, amplu, remarcând textura sa fină, mătăsoasă, unde coacăzele, cireșele, prunele uscate, ciocolata, taninurile fine îi conferă un adevărat regal de arome ce se împletesc elegant. Corpolent, impresionant, alcool de 15% (ce se simte destul de bine), cu un post-gust lung, vinul este încă tânăr, în următorii ani fiind mai indicat să fie încercat. Îi acordăm 90p, pe care le merită cu prisosință!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version