Vinuri Straine

Chateau Croix Cardinale 2011

Cumpărat în anul 2001, de către Florence şi Dominique Decoster, Château Fleur Cardinale (situat la est de Saint-Émilion) se evidenţiază prin calitatea vinurilor produse aici. Château Fleur Cardinale este promovat de la rangul de Saint-Emilion Grand Cru Classé în anul 2006, clasificare menţinută şi în anul 2012.

Chateau Croix Cardinale Saint-Emilion Grand Cru, produs din recolta anului 2011, este un asamblaj din Merlot (70%), Cabernet Franc (20%) şi Cabernet Sauvignon (10%). Acesta se prezintă cu o culoare roşu închis, aproape de granat, iar după decantare dezvoltă arome delicate de fructe negre de pădure (mure dominant), ciocolată neagră, trufe, lemn dulce.

Gustul său este intens, amplu, remarcând textura sa fină, mătăsoasă, unde coacăzele, cireşele, prunele uscate, ciocolata, taninurile fine îi conferă un adevărat regal de arome ce se împletesc elegant.

Corpolent, impresionant, alcool de 15% (ce se simte destul de bine), cu un post-gust lung, vinul este încă tânăr, în următorii ani fiind mai indicat să fie încercat. Îi acordăm 90p, pe care le merită cu prisosinţă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi