Vinuri Straine

Château Carbonnieux Magnum 2012

Postat in

Din cele aproximativ 50 de hectare de viță de vie, din care se produc vinurile Chateau Carbonnieux, Cabernet Sauvignon-ul este cultivat pe o suprafață de 60%, în timp ce Merlot ocupă 30%, iar restul, în proporții mai mici, sunt cultivate cu Petit Verdot, Cabernet Franc și Carmenere.

Beneficiind de soluri argiloase, acoperite cu pietriș, viile sunt bine structurate, având o vârstă medie de 28 de ani. Vinificatorii folosesc fermentația la temperatură joasă, ce durează timp de 3 până la 4 săptămâni, strugurii fiind vinificați în cuve din otel inoxidabil cu temperatură controlată.

După fermentare, vinul este mutat gravitațional în pivniță, unde este pus în butoaie de stejar (35-40% butoaie noi) pentru o maturare care va dura 15-18 luni.

Vinurile rosii de la Domaine Carbonnieux au crescut semnificativ din punct de vedere calitativ în ultimul deceniu. AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classe de Graves oferă o caracteristică interesantă, în primul rând de culoare, un roșu-vișiniu intens, iar solul are o contribuție substanțială în calitatea strugurilor. În ultimul deceniu acest domeniu a început să revină în prim plan prin vinurile sale cu un raport calitate/preț foarte bun.

Château Carbonnieux Magnum 2012 (60% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Cabernet Franc) este un vin sec, culoare roșu vișiniu cu inflexiuni violacee, limpede, cristalin. Olfactiv dezvoltă arome interesante de fructe roșii, coacăze, vișine supracoapte, vanilie, condimente și note florale delicate, unde apar note de frunze de dafin.

Gustativ se simte intens, dominând fructele negre, zmerura, murele, fiind echilibrat, cu o textură și persistență excelente. Aciditate susținută, echilibru foarte bun între taninuri și alcool, se pretează la învechire, unde va câștiga în complexitate. Un vin pe care-l apreciem la 90p.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version