Vinuri Straine

Château Beauvoisin Costières de Nîmes 2011

Chateau Costières de Nîmes a fost creat in anul 1986, fiind situat la confluenta mai multor zone cu denumiri deja consacrate. In literatura de specialitate este asociat cu Côtes du Rhône, fiind integrat in sud-vestul extrem al aceastei regiuni viticole. Unii il vad in Camargue, altii il considera Costières de Nîmes ca un vin de Languedoc. Arealul sau se intinde in 24 de comune, intr-un patrulater format din Nîmes in nord, Beaucaire in est, Saint Gilles in sud si Vauvert in partea de Vest (care din punct de vedere geografic este în Languedoc). Dar Valea şi zona Camargue sunt in Rhône! Intr-adevar, o adevarata durere de cap! Ramanem cu faptul că are o suprafata de vie de aproximativ 3 950 de hectare, plantate pe un areal ce se intinde pe vreo 40 km, este adiacent la sud cu zona Rhône, iar vinurile sunt foarte aproapiate ca stil.

Chateau Beauvoisin Costières de Nimes este o proprietate cufundată in istorie, la numai 15 km sud de cocheta localitate Nîmes. Are in gospodarire 40 de hectare de vita de vie ce înconjoara practic castelul istoric (ce datează din secolul al XVIII-lea), in trecut fiind locul favorit de relaxare pentru regele Louis al XV-lea. Detinut in prezent de familia Roque, se produce vin aici de trei generatii. Strugurii cultivati reflecta tipicitatea locului Costières de Nîmes si include soiuri de struguri precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Grenache si Chardonnay.

Chateau Beauvoisin Costières de Nimes 2011 (alc. 12.50%) este un vin rosu, sec, provenit integral din soiul strugurilor Grenache. Un vin cu o culoare rosu rubin intens, ce ofera un nas elegant, ce aduce aminte de fructe rosii, cu un accent in special pe cirese. Aromele sale gustative sunt dominate de note fructate puternice, condimentate parca de piper alb, dezvaluind un final viguros, usor afumat si catifelat. Este un vin tanar ce se va desavarsi peste un an, doi, cand taninii sai vor evolua si vor deveni mai discreti. Servit la o temperatura de 15-17 grade C se simte cel mai bine in compania unor preparate precum carne rosie la gratar, vanat sau branzeturi fermentate.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi