Vinuri Straine

Carpe Diem Rose Magnum 2012

Un vin sec, cu o culoare roz intens, asemănătoare somonului, producție 2012, din varietățile de struguri Cabernet Sauvignon și Syrah, cultivați în zona Thracian Valley, Bulgaria. Vinul are o structură echilibrată, olfactiv impresionează prin prospețimea sa, fiind dominante aromele concentrate de fructe roșii și condimente.

În același ton se prezintă și gustativ, moale, fructat, rotund, cu note de citrice, condimente și taninuri discrete – ce-i conferă o ușoară astringență. Alcoolul este bine integrat, cu un final lung ce se prelungește în post-gust. O combinație fericită, în care Cabernet Sauvignon-ul, viguros și corpolent, este domolit de Syrah prin delicatețea, rafinamentul și caracterul acestuia.

Sudul Bulgariei s-a dovedit a fi prielnic cultivării viţei de vie, în special soiurilor de struguri roșii. Unic și apreciat în Bulgaria – soiul Mavrud, se pare că are competitori, aici fiind vorba de soiurile internaționale, ce s-au adaptat în acest areal geografic. Carpe DiemClima temperat-continentală și cantitățile de precipitații influențează determinant obținerea unor vinuri roșii în zonele joase din zona Tracia superioară, de unde provine acest vin roze.

Regiunea include partea centrală de şes, precum şi părţi din Munţii Sakar. Iar Munții Balcani, situați la nord, mult mai înalți, ajută foarte mult pentru a bloca și limita efectele vântului rece ce suflă iarna dinspre câmpiile Rusiei, protejând viile cultivate aici. Astfel, valea râului Marița beneficiază de un climat mediteranean, cu ierni blânde, ploioase și veri calde şi uscate, prielnice obținerii unor vinuri expresive. Carpe diem!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi