Vinuri Straine

Canava Roussos Vinsanto Santorini 2006

Canava Roussos face parte dintre cele mai vechi crame din Santorini, fiind fondată în anul 1836, cu scopul de a produce vinuri de calitate, unice, ce exprimă caracterul soiurilor de struguri cultivați pe acest sol vulcanic. Deceniile de experienţă au făcut ca secretul vinurilor să fie transmis din generaţie în generaţie, astfel încât, prin consecvenţă, continuitate şi respect absolut pentru vie și vin, s-a reușit menținerea unor standarde ridicate ale artei vinificaţiei pe insula Santorini.

Astăzi, Canava Roussos păstrează tradiţiile viticole de pe insulă, la care se adaugă valorile tehnologiilor moderne, urmărind crearea unor vinuri unice, cu gust și savoare deosebită, prin selecția strugurilor de cea mai înaltă calitate cultivați pe insulă, din soiuri precum: Asyrtiko, Athiri, Aidani, Mandilaria, Mavrathiro

DSCN5037Recent, în cadrul Clubului de vinuri Vademecum, am avut spre degustare un vin de desert produs de această cramă Vinsanto Santorini 2006. Acesta este un blend (amestec) din soiurile de struguri Asyrtiko, Athiri şi Aidani, cultivate pe insula Santorini (Grecia).

Vinul este unul dulce, cu un alcool de 11,5% aproape imperceptibil, dezvăluind la prima vedere o culoare intensă de chihlimbar ars iar la primul contact cu nasul un buchet intens de stafide, smochine și nuanțe interesante de caramel. Gustul său este dulce, light, plăcut, nederanjant, unde regăsim dominant caramelul, smochinele și ceva citrice pe final. Notele de citrice duc la un bun echilibru cu dulceața vinului.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi