Vinuri Straine

Butterfly’s Rock 2010

Produs de vecinii noștri de la sud de Dunăre, vinul este unul roșu, sec, meșteșugit sub consultanța lui Michel Roland de către oenologii cramei Castra Rubra. Este un asamblaj din mai multe varietăți de struguri roșii (Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 25%, Cabernet Franc 15%, Syrah 10%), baricat 24 de luni în baricuri noi franțuzești.

Culoare: roșu rubiniu închis, cu inflexiuni violacee pe marginea paharului.
Nas: intens, penetrant, în mai multe registre aromatice, ce se dezvoltă treptat (după o decantare prealabilă de vreo două ore), în care regăsim Butterfly's Rock 2010note aromatice de coacăze negre, cireșe coapte, ciocolată, condimente dulci orientale, note florale asemănătoare viorelelor.

Gustativ: regăsim fructele negre de pădure, excelent concentrate, proaspete și persistente, smochine, tușe condimentate (piper roșu, cuișoare), taninuri catifelate și calde, vanilie, toate îmbracate de o mineralitate delicată.

Alcoolul (la un nivel de 14,5%) și aciditatea (cel susține bine) se află într-un echilibru aproape perfect. Post-gust este lung, elegant. Un vin ce se pretează învechirii încă vreo 7-8 ani, cu perspectiva de a evolua interesant. Momentan îi conferim 86p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi