My way My way My way My way My way My way
Vinuri Straine

Bovin My Way Vranec 2011

Dacă ar mai fi trăit Frank Sinatra, şi ar fi încercat acest Vranec, cu certitudine ar fi afirmat, exact ca-n refrenul celebrei sale melodii (My Way)… “i didn’t my way!”…şi, în completare, i-aş fi sugerat imediat:but is my wine!
My Way Vranec 2011 este un vin roşu demisec, obţinuţi din plantaţiile de Vranec (unul dintre soiurile locale din Macedonia – F.Y.R.O.M) cu o vechime de 45 de ani. Este un vin dens, concentrat, culoarea sa de un roşu rubiniu-violaceu nepermiţând luminii să treacă prin el.
După o decantare de mai bine de o oră vinul începe să se deschidă, iar aromele sale ne răsfaţă cu o fructuozitate ce iese un pic din tipar. Fructele roşii şi negre de pădure (coacăze roşii, mure, cireşe şi vişine supracoapte), alături de un lemn dulce interesant, îi conferă o tentă oarecum exotică şi atrăgătoare.

Încă de la primul contact cu papilele gustative pare un vin plin de viaţă, concentrat, unde aromele sale se amplifică la fiecare secundă. Inevitabil te duc cu gândul la aceleaşi fructe supracoapte, plus ceva ciocolată, note uşor mentolate pe final, plus condimente și lemn dulce, totul parcă într-un dans nebun, impresionant.

Post-gust este lung, lung, lung de nu se mai termină. Un vin ce este construit pe un corp al nivelului de alcool de 16% (asta scrie pe etichetă!) dar cred că are peste 16% (asta în condiţia în care vinul este unul demisec). Alcoolul este absolut nederanjant, frumos integrat. Are de la mine 90p.

Opinia mea este că oenologul cramei s-a jucat puţin, iar vinificarea a realizat-o în stilul vinurilor Amarone. Şi i-a reuşit! Iar la final, nu pot decât să vă recomand, când vă întâlniţi cu acest vin, să ascultaţi melodia lui Frank Sinatra “My way!”…Altfel vinul n-are niciun farmec! Vă spun asta din proprie experienţă deoarece la Crama Bovin regula este să cânţi împreună cu gazdele această melodie când savurezi acest vin!

23 Comentarii

23 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi