Vinuri Straine

Boutari Legacy 1879 Xinomavro 2007

Postat in

Boutari, companie înființată în anul 1879 în Naoussa, Grecia, este una dintre cramele reprezentative și un brand cunoscut pe întreg mapamondul. Cu o experiență de peste 130 de ani în domeniu, este un veritabil ambasador al vinului grecesc în întreaga lume. Vinurile produse de Boutari sunt exportate în peste 45 de ţări, fiind remarcate și premiate în numeroase competiţii internaţionale de vinuri. Despre compania Boutari puteți citi mai multe acesând link-urile Boutari1 și Boutari 2.

Boutari Legacy 1879 Xinomavro 2007, pe care l-am mai putea numi pe bună dreptate „ultra premium Xinomavro”, sau „Xinomavro suprem”, este un vin roșu sec, monocepage, realizat din strugurii proveniți din parcele selecționate, dintr-o vie unică (Trilofos Naoussa). După 134 ani și 5 generații în vinificație, Boutari a lansat ”1879 ” Boutari Legacy.

Vinul a fost denumit Boutari Legacy 1879 deoarece acesta a fost anul în care societatea a fost înființată în Naoussa, de către John Boutari (bunicul CEO-ul actual, Constantine Boutari.

Boutari Legacy 1879 Xinomavro 2007 (necesită o decantare de vreo 2 ore) are o culoare roșu intens rubiniu și dezvoltă un buchet complex, intens, cu arome primare de fructe roșii de pădure, arome secundare de îmbătrânire precum vanilie, prune, nuci prăjite și o tentă de tutun (precum cel de la o cutie de trabucuri proapăt deschisă).

Vinul este corpolent, cu aciditate plăcută iar taninurile foarte moi conferă un gust bogat, cu un final lung, amplu, într-o notă dominantă de gust de cacao și fructe roșii.

Alături de cărnuri roșii, paste cu sos, brânzeturi maturate, va fi un adevărat deliciu. Îi acordăm 91p. Este importat în România de către newgreekwine.ro.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version