Vinuri Straine

Bourgogne Pinot Noir 2011 Deux Montille Soeur-Frere

Crama Deux Montille Soeur-Frere, condusă de Alix şi Etienne de Montille, copiii celebrului Hubert de Montille, ambii fiind parteneri, oferă vinuri de un nivel calitativ înalt, concomitent cu un nume deja consacrat. Alix de Montille se ocupă de marketing, contabilitate, promovare și vinuri în timp Etienne ce este responsabil de vinificaţie.

Alix de Montille a descoperit pasiunea pentru vinuri încă de la 20 de ani, iar munca desfășurată la casele négociant Alex Gambal și Ropiteau au reconfirmat că se află pe drumul cel bun. În 2003, ea a creat Maison 2 Montille, un wine boutique

DSCN5266

Nici celelalte vinuri nu sunt de neglijat. Și aici am remarca un Pinot Noir tânăr, producție a recoltei din 2011. Îl importă în România Frederic Vigroux, de la NumberWine.négociant, împreună cu fratele ei Étienne producând vinuri din struguri achiziţionați de la producători din zonă.

Bourgogne Pinot Noir 2011 Deux Montille Soeur-Frere (France, Bourgogne) este un vin roșu sec, de un rubiniu deschis, cu un nas profund, adânc, ce dezvoltă note de căpșune, vanilie, elegant și delicat.

Gustativ, aromele se simt mai discret, prospețimea este intensă, alături de o astringență ridicată. Un Pinot Noir interesant, cu potențial de învechire de câțiva ani.

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi