Vinuri Straine

Biblia Chora White 2014

Biblia Chora este una dintre cramele noi din Grecia, reușind să se impună într-un timp relativ scurt cu vinuri de calitate, expresive. Colaborând cu Evangelos Gerovassiliou şi Vassilis Tsaktsalis (oenologul cramei), considerați printre cei mai buni vinificatori de vinuri albe din Grecia, beneficiind de un microclimat propice cultivării strugurilor, la poalele versanților sudici ai muntelui Pangeon, vinurile produse de către Crama Biblia Chora au confirmat atât pe piața vinurilor din Grecia cât și pe plan internațional.

Biblia Chora White 2014, considerat unul dintre cele mai bune 10 vinuri albe grecești, este un asamblaj din două soiuri care împreună formează un cuplu perfect: Assyrtiko (în proporție de 40%) și Sauvignon Blanc (60%). Culoare galben pai foarte deschis, debutează cu un nas surprinzător, puternic, intens, în care regăsim arome de citrice, fructe exotice, Biblia Chora white 2014piersici, iasomie, ananas, lychee și note vegetale discrete de busuioc, toate într-un mix ce debordează de prospețime.

Gustativ regăsim, în același registru aromatic, citricele, fructele proaspete, note crispy, se simte o mineralitate elegantă ce se prelungește până în post-gustul său lung, intens. Se simte un echilibrul excelent între aciditatea ridicată, nivelul de alcool (13,5%) și corpul vinului. Alături de preparatele bucătăriei mediteraneene (fructe de mare, pește, aperitive) va fi un companion de nădejde. Îi acordăm 88p. Îl găsiți la newgreekwine.ro. Kalimera!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi