Vinuri Straine

Biblia Chora Ovilos Red 2008

Produs din strugurii ce cresc la poalele muntelui Pangeon, regiunea Kavala (Grecia), la crama Biblia Chora, acest Cabernet Sauvignon se prezintă cu o culoare roșu violet intens și cu un buchet ce denotă o evoluție interesantă la sticlă.

Tonurile de fructe roșii coapte se împletesc elegant și echilibrat cu arome de ciocolată, cafea, caramel și nucă. Cele 18 luni de maturare în butoaie noi de stejar franțuzesc și-au spus cuvântul.

Senzațiile gustative sunt pe măsura așteptărilor, arome intense de fructe de pădure, completate de cireşe negre,Ovilos red 2008 prune şi un mix de plante aromatice. Vinul este unul corpolent, plin, cu o structură bună și un excelent echilibru între alcool (15%), taninuri și aciditate (alcool ce nu se simte aproape deloc, fiind foarte bine integrat).

Prezenţa unor taninuri caracteristice, frumos evoluate și fine, îi conferă un postgust lung şi un potenţial mare de învechire. Sunt curios să văd cum se prezintă aces vin la sticlă magnum. Pot doar să-mi imaginez că toate senzațiile ar fi la pătrat!

Alături de brânzeturi maturate, cotlete de berbecuț la cuptor, mușchi de vită sau T bone steak va fi exact ceea ce trebuie. Ca o scurtă concluzie, este un vin mare, pus în operă de un “regizor celebru” – oenologul Vangelis Gerovassiliou şi desavârșit de Claus Tsaktsarli. Îl recompensăm cu 90p. În România este importat de către newgreekwine.ro

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi