Vinuri Straine

Biblia Chora Ovilos Cabernet Sauvignon 2008

Din strugurii recoltați de pe pantele sudice ale muntelui Pangeon, ce străjuiește și domină impunător peisajul, cu un sol pietros ce asigură mineralitate și o structură corpolentă vinurilor, Crama Biblia Chora (Grecia) reușește să producă un Cabernet Sauvignon complex, robust, puternic, ce se încadrează în categoria vinurilor pe care trebuie să le încerci măcar o dată.

Biblia Chora Ovilos Cabernet Sauvignon 2008 se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, buchet aromatic complex, matur, în care regăsim tușe elegante de fructe roșii, caramel, ciocolată, cacao, condimente şi fructe cu coajă lemnoasă.

Gustativ impresionează prin arome exuberante şi intense, ce se simt încă de la primul contact. Bine echilibrat, cu o aciditate ce balansează excelent cu taninurile frumos evoluate (în urma baricării timp de 18 luni și a unei învechiri la sticlă încă doi ani), notele sale gustative îți rămân bine întipărite în memorie. Ovilos 2008 Biblia Chora

Un vin bine structurat, cu taninuri ce încep să se rotunjească, alcool (15%) bine integrat și un post-gust de lungă durată. Îi acordăm 89p cu precizarea că vinul are potențial de învechire în continuare. Se va servi după o decantare de minim o oră la o temperatură de 18°C, alături de preparate gastronomice din carne roșie (vită, porc, miel) și brânzeturi fermentate.

Am făcut cunoștință cu acest vin chiar la cramă, în luna septembrie a.c., fiind prezentat de către doamna Annegret Stamos, manager de export al celor de la Biblia Chora, în cadrul unei degustări interesante la care a participat și oenologul Vassilis Tsaktsarlis. Vom reveni cât de curând cu detalii despre vizita la Crama Biblia Chora. Vinul este importat în România de către newgreekwine.ro.

21 Comentarii

21 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi