Vinuri Straine

B&G Passeport Bordeaux Rouge 2010

Cu aproape trei secole de experienţă în afacerile cu vin, Barton & Guestier este primul brand francez cunoscut de milioane de consumatori din întreaga lume. Brand-ul garantează calitatea, an de an, recoltă după recoltă, asigurând consumatorii săi din aproape 130 de țări, situate pe 5 continente, că vinurile îmbuteliate sub numele Barton & Guestier reprezintă o alegere bună. Gama Barton & Guestier deține o diversitate de vinuri franceze din regiunile viticole principale: Bordeaux, Valea Loarei, Burgundia, Beaujolais, Valea Rhônului, Languedoc, Gasconia şi Corsica.

DSCN3222În general vinurile produse sub denumirea Barton&Guestier reprezintă o selecţie a unei echipe proprii de vinificatori, ce conlucrează în parteneriat cu aproape 250 de crame din regiuni viticole consacrate din Franța. Să vedem vinul de astăzi, B&G Passeport Bordeaux Rouge 2010, un cupaj din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, ce se prezintă cu o culoare roșu rubiniu intens și un nas ferm de prune coapte, coacăze negre și ceva note afumate delicate, discrete.

Gustativ se etalează cu arome de fructe roșii, vanilie, ceva piele și un postgust mediu. Poate mai multă baricare l-ar fi făcut mai expresiv. Un vin corect, echilibrat, băubil, care merge de minune alături de niște cârnăciori semiafumați puși la un jar domol, pe grătar, alături de o garnitură de ciuperci fripte (normal, tot la grătar!), umplute cu brânză de burduf, câțiva căței de usturoi pisați și un strop de piper. Deja aud cum sfârâie grătarul!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi