Vinuri Straine

Baglio Baiata Alagna Nero d’Avola 2012

Alagna este o cramă de familie, situată în vestul Siciliei, zona Marsala, ce-l are ca fondator pe Giuseppe Alagna, cel care a recunoscut și intuit potențialul pieței viticole și și-a transpus cunoștințele antreprenoriale în scopul dezvoltării companiei și producției de vinuri.

În prezent, la cea de-a treia generație, prin eforturilor depuse pentru tehnologizare și modernizare, Ercole Alagna a reușit ca vinurile sale să fie evidențiate în special pentru calitate. Fie că vorbim despre vinurile fortifiate de tip Marsala sau despre varietatea Nero d’Avola (cel mai popular și răspândit soi din Sicilia), Nero D'Avolavinurile surprind prin corpolență, mineralitate și extractivitate.

Baglio Baiata Alagna Nero d’Avola 2012 este un vin roșu sec, culoare roșu rubiniu intens, cu un nas ce dezvăluie arome intense, curate, plăcute, în care regăsim note de prune, cireșe negre, mure, zmeură și note florale de violete.

Gustativ are o corespondență remarcabilă cu aromele olfactive, începe cu un ușor atac al taninurilor, echilibrat de alcool, aromele fructelor negre de pădure fiind intense.

Pe finalul său surprinde prin aromele de mure și prune coapte. Asociat lângă brânzeturi maturate și preparate de carne roșie, va fi pus cel mai bine în evidență. Îi acordăm 83p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi