Vinuri Straine

Arzuaga Crianza 2009

Arzuaga Crianza 2009 este un vin roşu sec, ce-şi trage originile din însorita Ribera del Duero, Spania, etalându-se elegant, cu un puternic caracter fructat, fiind produs de crama Arzuaga din soiul de struguri Tempranillo (90%), completat cu procente mici de Cabernet Sauvignon (7%) şi Merlot (3%). Un vin cochet, remarcabil, cu o culoare intensă rubinie, întunecată, cerneloasă, ce irizează reflexii violete discrete pe marginea paharului. Arzuaga Crianza 2009 te întâmpină un nas intens, cremos şi foarte plăcut, expresiv, cu arome puternice de fructe negre bine coapte și note de miez de nucă, ce apar învăluite în tuşe uşor picante, pe alocuri intense, completate de arome de vanilie, scorţişoară şi condimente exotice (cuisoare, piper roşu).

arzBaricarea prelungită pe o perioadă de 16 luni, în baricuri din stejar american şi franţuzesc şi-a lăsat elegant amprenta asupra sa, gustativ descoperind arome distincte de ciocolată şi lemn dulce, completate de note aromatice şi intense de fructe.  Vinul debutează direct, puternic, ajutat de corpul său plin, complex, pe alocuri fiind mai expresiv decât în nas.

Este mătăsos, proaspăt şi bine conturat, continuă pe acelaşi palier de fructe negre, însă protagonistul este lemnul prăjit, ce-i conferă o tonalitate şi un echilibru plăcut. Bine structurat, cu o aciditate suficientă, taninuri moi şi dulci pe alocuri, se termină cu un postgust persistent, foarte plăcut. L-am întâlnit la Târgul de Vinuri GoodWine și m-a impresionat plăcut.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi