Vinuri Straine

Anna de Codorniu Rose Brut Cava

Anna de Codorniu Rose Brut este un vin spumant obţinut prin metoda tradiţională, din struguri de Pinot Noir (70%) şi Chardonnay (30%). Vreo 12 luni a stat la sticlă să se desăvârșească, înainte de a fi etichetat şi trimis către noi să-l savurăm.

Sticla este glamour, parcă devoalează subtil ce va urma la întâlnirea cu această Cava. În pahar se prezintă cu o culoare rose intens, un pic mai închis. Anna se simte bine în pahare, iar noi am fost răsfăţaţi cu notele sale proaspete de cireşe, căpşuni, frăguţe, coacăze roşii, dar şi o urmă plăcută de mere verzi.oenolog.ro Anna de Cordoniu Cava Rose Brut sparkling wine method champenoise

Apoi am gustat spumantul, care a zburdat jucăuş pe papile. Cu ajutorul bulelor sale fine aromele sale sunt amplificate simțindu-se persistent. Vinul este susţinut de o aciditate ridicată dar şi de o mantie uşor minerală care crează un joc plăcut pe fundal.

Ne-am fi aşteptat ca aromele să dispară la fel de repede cum au apărut dar nu-i aşa. Finalul este lung, citric, revigorant şi tonic. Un spumant de vară, gourmet, versatil, ce va merge bine cu aperitive, peşte, fructe de mare, carne la grătar, deserturi. Dar cred că-i stă foarte bine şi prin cluburi, unde poate fii o alternativă perfectă la cocktailuri sau distilate.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi