Vinuri Straine

Alain Graillot Crozes-Hermitage 2011

Syrah-ul/Shiraz-ul este o varietate de struguri din care se obțin vinuri pline de caracter, în funcție de zona geografică unde sunt plantate viile. Spre exemplu, dacă viile sunt cultivate într-un climat cu temperaturi mai ridicate, boabele acumulează cantități ridicate de zaharuri, iar aromele pe care le dezvoltă vinul sunt delicate, cu note asemănătoare dulceații de fructe roșii/negre de pădure, nivel al alcoolului mai ridicat și, de regulă, cu un final lung, intens.

Într-un climat cu temperaturi continentale Syrah-ul dezvoltă note secundare interesante, sălbatice, de fum (în funcție de baricare și nivelul de ardere al butoaielor), nuanţe de violete și fructe negre proaspete. Climatul clasic, existent în nordul regiunii Rhone, conferă o maturitate mai mare și un potențial de dezvoltare a aromelor.

SyrahAlain Graillot Crozes-Hermitage 2011 (vinul despre care povestim), dezvoltă olfactiv arome interesante, de gem de fructe, castane, piper, note vegetale și minerale plăcute, încântând privirea cu o culoare roșu rubiniu-violaceu profund.

Gustativ vinul se prezintă cu o paletă de arome unde regăsim fructe coapte (mure, prune, condimente), aciditate ridicată, note minerale echilibrate, având o structură complexă, ce se va desăvârși și evolua interesant în următorii ani. Taninuri fine, neagresive, îmbracă frumos vinul, pe final fiind definit de senzații dulcege și o rotunjime plăcută. Vinul este importat în România de către NumberWine.

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi