Vinuri Straine

Agiorgitiko by Gaia 2013

Agiorgitiko este o varietate de struguri roșii, originară din zona Nemea, sudul Greciei, fiind un soi cu largă răspândire după varietatea cea mai cultivată din această țară, și anume Xynomavro. Agiorgitiko se cultivă în Nemea, fiind foarte bine aclimatizat aici. Atunci când nu se produc vinuri monocepage, Agiorgitiko se simte confortabil în diferite cupaje alături de Cabernet Sauvignon.

Ambele soiuri au arome intense, structură robustă și taninuri interesante. Strugurii de Agiorgitiko au o largă răspândire pe teritoriul Greciei, chiar și în regiuni sudice cu un climat mai cald, dar cel mai bun vin obținut din acești struguri este cel ce ia naștere în podgoriile situate în Nemea. Aici viile sunt cultivate la altitudini cuprinse între 450 m şi 650 m, favorizând maturarea deplină și obținerea unor vinuri cu arome intense și o structură echilibrată.Agiorgityko by Gaia

Agiorgitiko by Gaia 2013 este un vin roșu sec, ce reflectă o culoare roșu rubiniu intens, cu inflexiuni violete. Olfactiv dezvoltă arome de fructe roșii și negre bine coapte, vișine și arome fine de lemn de stejar. Gustativ regăsim coacăze, vișine coapte, mure, taninuri bine integrate, vanilie.

Post-gust său este lung, echilibrat. Alături de preparate din carne roșie la BBQ va fi o companie excelentă. Interesant de revăzut peste câțiva ani când va evolua și va deveni mai rotund. Îi acordăm 87p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi