Vinuri Straine

A.J.Adam Kabinett 2014

Plantaţiile de vie cu Riesling de Rhin, aflate pe pantele abrupte ale râului Dhron, un afluent al râului Mosel, aflat într-o vale laterală situată la nord de Trittenheim şi la sud de Piesport, conferă tipicitatea unică şi inconfundabilă vinurilor obţinute aici. Vinul este produs după şcoala veche, tip Kabinet – aceasta fiind clasificarea germană pentru aceste vinuri încă din anul 1716.

Notele sale de hidrocarburi sunt delicate, fiind liniare. Aromele sale sunt florale, se deschide frumos, curat, iar gustativ notele dulci învăluie elegant vălul palatin cu o remanenţă surprinzătoare.

Cu un rest de zahăr de 50 de grame de zahăr/litru, o aciditate foarte ridicată de 9.3 grame şi un nivel de alcool de 8%, vinul este un excelent pentru preparatele de desert.

Fascinant, persistent şi cu un post-gust foarte lung, are o notă exotică originală şi unică pentru un vin produs într-o zonă unde media temperaturilor anuale sunt scăzute. Vinul oricum te provoacă să experimentezi asocieri de desert îndrăzneţe.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi