Vinuri Romanesti

Zghihară de Huși 2014

Postat in

Zghihară de Huși 2014, produsă de Crama Averești, din strugurii cultivați pe dealurile Hușiului, s-ar putea încadra, pe bună dreptate, printre vinurile românești cu cea mai ridicată aciditate.

L-am reîntâlnit recent la Târgul Internaţional de vinuri GoodWine, ediţia de primăvară, în varianta sa mai nouă, adică cea din recolta anului trecut.

Vinul surprinde prin prospețime, are o culoare galben pai deschis și inflexiuni verzui și se deschide cu arome delicate de fructe de vară, mere verzi, pere coapte.

Se remarca printr-un gust plăcut, susţinut de aciditatea foarte ridicată, incisivă pe alocuri, cu nuanţe de agrişe, măcriş, mere verzi proaspat culese şi citrice. Finalul său are o tentă echilibrată de grapefruit, iar alcoolul este foarte bine integrat.

Acest soi se prezintă acum surprinzator, modern, graţie tehnologiilor moderne de vinificaţie (prin utilizarea enzimelor și drojdiilor selecționate, temperaturii controlate pe toată perioada fermentației etc.).

Servit bine răcit, alături de preparate culinare precum aperitive, dar mai ales peşte şi fructe de mare, va fi alegerea perfectă. Îi acordăm 84p. Mai multe informații despre vinurile de Averești găsiți pe site-ul producătorului: http://vindeaveresti.ro/

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version