Vinuri Romanesti

Vitis Metamorfosis Rose 2013

Viile Metamorfosis surprind plăcut printr-un rose interesant, ce s-a dorit mai altfel, de fapt un mix curajos din patru soiuri roșii (Merlot 40%, Syrah 25%, Pinot Noir 25%, Cabernet Sauvignon 10%), care-și găsesc locul elegant, fiecare atât cât trebuie.

Un rose sec ce s-a vrut (așa cum povestea și oenologul cramei, Fiorenzo Rista) să poată fi consumat la același nivel calitativ chiar și la doi ani de la producerea sa. Și se pare că le-a reușit.

Culoare roz deschis, provensal, nas ce aduce nuanțe discrete de fructe roșii, cireșe, zmeură. Gustativ se simt bine căpșuni, zmeură, cireșe, coacăze roșii. Corpolent, Vitis Metamorfosis Rose 2013amplu, susținut de o aciditate ridicată, surprinde prin persistența aromatică și mai ales prin finalul lung.

Alcoolul (13%) aproape că nu se simte dacă vinul este bine răcit.

L-aș eticheta ca un rose mai stilat, ce se lasă mai greu descoperit și înțeles, dar care poate fi o alegere perfectă alături de preparate precum fructe de mare, scoici, frigărui de pui la grătar, salate, aperitive. Îi acordăm 84p. Îl găsiți prin magazinele specializate și-n online pe la vreo 39 de lei sticla.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi