Vinuri Romanesti

Vino Mikulov Veltlinske Zelene 2012

Postat in

Grüner Veltliner este o varietate de struguri albi, cultivat preponderent în Austria, Slovacia şi Republica Cehă. Frunzele strugurilor sunt formate din cinci lobi cu buchete lungi, compacte, iar strugurii au o culoare verde crud. Aceștia se coc, de regulă, pe la jumătatea lunii octombrie (în emisfera nordică). Grüner Veltliner este pe locul al doilea dintre soiurile de struguri albi cultivate în Republica Cehă, aria sa de întindere cuprinzând aproximativ 2120 ha, respectiv 11% din producţia de vin a acestei țări.

Vino Mikulov Veltlinske Zelene 2012 este produs de Crama Mikulov, o unitate modernă de vinificație din Republica Cehă, unde este acordată o atenție deosebită prelucrării strugurilor, vinurile produse sub acest brand fiind caracterizate de gust unic, distinctiv. În fabricarea lor, vinificatorii combină experiența, tradiția, împreună cu cele mai noi tehnologii.

Chiar dacă în Cehia consumul de vin este eclipsat de către cel de bere, vinurile lor merită încercate. Vino Mikulov Veltlinske Zelene 2012 este un vin alb, sec, produs din varietatea de struguri Gruner Veltiner, cu o culoare ce irizează de la nuanțe de verde pal până la galben-verde deschis.

Aromele olfactive sunt dominate de tonuri echilibrate fructate alături de tonuri ușor condimentate. Gustativ se remarcă prin prospețime, aciditate ridicată, note fructate și ușor picante de piper, cu un final mediu, plăcut. Alături de salate, aperitive, preparate din pește sau pui, poate reprezenta o alegere perfectă, servit la o temperatură de 9-11 °C.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version