Vinuri Romanesti

Vine In Flames Fetească Regală 2014

Crama Budureasca își trage numele de la valea cu același nume (situată în zona Dealu Mare), vale care cuprinde 31 de situri arheologice ce atestă faptul că acest areal era populat din vremuri străvechi, când Dacia era înfloritoare și încă nu fusese cucerită de imperiul Roman.

Pe vremea domniei sale, Burebista se pare că ar fi decis să ardă viile, tocmai datorită exceselor bahice ale supușilor săi. Pornind de la această legendă, astăzi avem o gamă de vinuri cu un titlul sugestiv “Vine in Flames”, obținut 100% din struguri de Fetească Regală.Wine in Flames Feteasca Regala 2014 Budureasca

Budureasca Vine In Flames Fetească Regală 2014 este un vin alb sec, culoare galben pai deschis, limpede, cu discrete inflexiuni verzui. Dacă ducem paharul la nas vom regăsi arome florale plăcute, ce amintesc de flori de vițe de vie, iasomie, fructe de vară coapte.

Dacă și gustăm din vin, senzațiile de citrice, mango, piersică, caisă sunt susținute de o aciditate vibrantă, bine susținută și de nivelul de alcool ce este bine integrat.

Așadar un vin care se regăsește în nota vinificatorului Stephen Donnelly, cu un concept ce a plecat de la o legendă antică, flăcări și vin, moarte și renaștere. Și se pare că vinul a renăscut pe plaiurile de odinioară, pe unde dacii își cultivau viile acum două mii de ani și mai bine.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi