Vinuri Romanesti

Vinarte Soare Cabernet Sauvignon 2006 Sec

Postat in

Nu întâmplător am păstrat acest Cabernet Sauvignon de la Vinarte, recolta 2006, pentru 1 Decembrie, ziua națională a României. Vinul promitea cu ceva ani în urmă, având potențial de învechire, iar prilejul de a-l revedea este cum nu se poate mai bun.

Culoarea sa trădează nuanțe de un roșu-rubiniu intens, cu inflexiuni și nuanțe de brun roșcat, ușor cărămiziu, semn al trecerii timpului. Decantat mai bine de o oră, buchetul său exprimă note elegante și complexe, caracteristicele dominante fiind fructele de pădure (regăsim murele, zmeura, coacăzele negre), dar și o vanilie plăcută, foarte fină. În urma evoluției sale la sticlă au apărut tente discrete de caramel, ciocolată neagră și tabac. Nici condimentele nu pot fi trecute cu vederea, completând încântător întregul tablou olfactiv.

Gustativ ne întâmpină cu o complexitate aromatică care te îmbie să-l descoperi pe îndelete. Avem un mix de taninuri bine evoluate, ce se împletește cu consistența aromatică și textura sa plină, corpolentă, alături de note ușor ierboase, ce ies la iveală printre aromele fructelor de pădure.

Ne-am jucat cu vinul ceva timp în pahar, prilej de a-l savura și a-i trece în revistă registrul său aromatic bine ferecat în sticlă. Împreună cu prietenii, lângă un platou cu brânzeturi fermentate, Soare 2006 Cabernet Sauvignon ne-a înseninat puțin. Nu că n-ar fi ieșit soarele astăzi, de 1 Decembrie, ziua națională a României, dar Soarele nostru din pahare a fost la înălțime. La mulți ani România!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version