Vinuri Romanesti

Vinarte Prince Mircea 2010

Produs din strugurii cultivaţi în zona Vânju Mare, județul Mehedinţi, acest Merlot se exprimă elegant, cu note evolutive la care te aşteptai (mai ales după aproape 6 ani). Prince Mircea 2010 este un vin roşu sec, obţinut din Merlot (100%), cu o culoare roşu rubiniu ce virează rapid spre roşu cărămiziu, limpede în pahar, dar cu ceva depuneri in sticlă, lucru absolut normal datorat extractivităţii vinului dar şi faptului că sticla a stat nemişcată vreo 3 ani la mine în cramă (sic!).

Decantat vreo 2 ore, apoi turnat în pahare, vinul s-a deschis suficient cât să se dezvăluie maiestuos. În buchetul său regăsim preponderent arome intense de vişine, fructe roşii de pădure (coacăze roşii, coarne), fiind completat de note de vanilie şi ceva condimente. Vinul a fost baricat vreo 6 luni și maturat apoi la sticlă 12 luni, ulterior fiind comercializat.

oenolog.ro Prince Mircea 2010 Vinarte Merlot WineGustativ este bine structurat, corpolent, avem vişine, cireşe, coacăze negre dar şi note de condimente (scorţişoară, lemn dulce, cuişoare), fiind bine susţinut de aciditatea sa şi de un nivel de alcool de 13,5% perfect integrat. Chiar şi în momentul când temperatura din pahare creşte (inevitabil dacă serveşti vinul afară şi ai mai prins şi ceva soare pe terasă) alcoolul nu se simte.

Post-gustul este lung, cu aceleaşi vişine şi note de condimente ce îţi rămân bine întipărite pe papile. Un vin bun, corect, reuşit, perfect să-l asociezi cu preparatele tradiţionale de Paşti (miel, drob de miel etc.), exact cum am făcut și noi.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi