Vinuri Romanesti

Vina Albali Gran Reserva Seleccion Privada 2006

Varietatea de struguri Tempranillo permite obținerea unor vinuri bine structurate, intense, cu arome complexe. Acest vin, Viña Albali Gran Reserva Selección Privada 2006, provine din struguri selecționați din cele mai bune parcele ale producătorului.

După recoltare, procesul de fermentare a mustului împreună cu pielița strugurilor a fost prelungit tocmai pentru a se obține un vin mai expresiv, ulterior, desăvârșirea sa urmând un proces de maturare lung.

După 24 de luni baricare în butoaie de stejar american și încă un an la sticlă, vinul se prezintă în pahar cu o culoare roșu rubiniu intens, cu ușoare reflexe cărămizii. Nasul dezvoltă note complexe și interesante, buchetul său amintind de fructe roșii coapte, condimente, arome picante și ceva piele. Albali TempranilloGustativ se prezintă rotund, delicat, echilibrat, taninuri moi, fine, ce se contopesc plăcut cu notele de vanilie, cireșe coapte, coacăze negre și nucă.

Cu un post-gust lung, mătăsos, catifelat, servit la o temperatură de 18-20° C, după o decantare prealabilă de o oră, va fi o companie plăcută alături de preparate din carne roșie, brânzeturi maturate. În România este importat și distribuit de către Parmafood.

Acest sortiment de vinuri, servit cu ocazia meselor de sărbătorile de iarnă, poate fi o alegere perfectă, cu precădere alături de preparate tradiționale din carne de porc, bogate în grăsimi (iar aici ne gândim la cârnați, șunculiță afumată) sau chiar lângă brânzeturi.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi