Vinuri Romanesti

Vin de Sommelier

Realizat de somelierul Marius Stoica sub forma unui blend, din două soiuri cărora le stă bine împreună (50% Merlot şi 50% Cabernet Sauvignon din producția anului 2013), într-o ediţie limitată de 600 de sticle, vinul a primit şi o denumire sugestivă, respectiv Vin de Sommelier.

Urmare a experienţei sale în profesia de somelier, dar mai ales a absolvirii recent a studiilor de oenologie, vinul este realizat dintr-un Merlot (nebaricat) de la Domeniile Franco Române, vinificat de oenologul Daniel Dorneanu şi dintr-un Cabernet Sauvignon, vinificat de Stephen Donnelly (oenolog Crama Budureasca), maturat douăsprezece luni în butoaie mici de stejar.

Marius Stoica a mixat cu cele două vinuri, ce poartă acum denumirea Vin de Sommelier. Dar, să vedem și cum se prezintă acest vin roşu (sec). Culoare roşu rubiniu, primul nas scoate în evidenţă aromele Cabernet Sauvignonului, ce se mai îmblânzesc ulterior de la aromele de Merlot, realizeazând împreună o simbioză precum Yin şi Yang. Vin de Sommelier Marius StoicaRegăsim fructe negre supracoapte, note de frunze uscate, vanilie discretă.

Gustativ avem tuşe plăcute şi catifelate de fructe roşii ce părcă se lovesc de aromele Cabernet Sauvignonului şi se domolesc delicat pe final. Post-gust mediu, intens, exact atât căt trebuie.

Vinul, l-am asociat lângă nişte BBQ de porc. S-au completat excelent cele două! Cum preciza și Marius, acest demers se vrea a fi un simbol al aprecierii sale pentru cultura şi iubitorii de vin. Îl felicităm pentru iniţiativă şi idee şi-i acordăm vinului 83p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi