Vinuri Romanesti

Villa Maria Amarone Della Valpolicella Sartori 2007

Sartori este  o  cramă din Veneto, regiunea Verona, Italia. Ea a fost fondată  în anul 1989, atunci când  Pietro  Sartori  a  cumpărat  Villa  Maria  Estate în  Valpolicella, ce avea şi o  vie mică, inclusiv o pivniță de vinuri. După  unele succese cu câteva vinuri, au fost adăugate, la portofoliul  familiei Sartori, prin extindere, alte parcele plantate cu  viță de vie.

În 2006, Sartori și-a unit forțele  cu  renumitul  vinificator  din Veneto, Franco  Bernabei. Linia de vinuri produsă  în comun, își are originea în strugurii ce provin din Valea  Mezzane, la  est  de  Verona. Acest lucru este în  directă consonanţă  cu moștenirea  familiei Sartori,  a cărei producției de vin de  calitate  este reprezentată inclusiv prin  respectului pentru patrimoniul  viniviticol dobândit.

Villa Maria Amarone della Valpolicella Sartori 2007 este un vin roşu sec, extractiv,  complet, ce a ajuns la maturitate după 3 ani în  butoaie  mari  de stejar  și  încă luni în sticlă. Un vin cu o culoare roşu rubiniu închisă, cu un buchet cu arome intense de cireşe negre, fructe negre de pădure, note delicate de prună uscată, ce se prelungesc într-o armonie gustativă DSCN2845care aminteşte de arome de ciocolată, cireşe negre, anason, cu o textură catifelată, expansivă pe alocuri şi un excelent echilibru între aciditate şi corpul vinului, unde soiul autohton Corvinia este majoritar.

Are un nivel al alcoolului de 15%vol., ce se integrează foarte bine. Pe final se simt tanini încă cruzi (ce denotă că vinul mai are potenţial), cel pot susţine şi transforma frumos în următorii ani de evoluţie la sticlă. Un vin clasic, expresiv, frumos, ce poate încheia excelent o seară reuşită.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi