Vinuri Romanesti

Vestitor de Oprișor 2009

Poziționat în gama Cupola Sanctis, alături de celelalte vinuri care îi celebrează pe marii sfinți ai creștinătății, Vestitor de Oprisor 2009 este un asamblaj din două soiuri roșii, Cabernet Sauvignon și Merlot. Vinul este îmbuteliat la sticlă magnum (1,5l), o sticlă lungă, înaltă, chiar sobră i-aș spune, dar atrăgătoare, dopul său fiind ceruit.

Cum vă povesteam și cu alte ocazii, am obiceiul să țin vinurile câțiva ani în cramă pentru a observa ulterior evoluția lor timp. Așa am procedat și cu acesta, după mai bine de 4 ani de odihnă la orizontală a ajuns într-un final în paharele noastre.

Vestitor de Oprișor 2009 este un vin sec, cu o culoare roșu închis rubiniu, cernelos, cu ușoare reflexe roșiatice-cărămizii pe marginea paharului. L-am deschis cu vreo 5 ore înainte de a-l servi, pentru a se aera. La primul contact olfactiv te întâmpină cu un buchet în care regăsim note persistente de fructe confiate, condimente (cuișoare, cardamon), note de cacao, tente de pâine prăjită precum și arome de lemn dulce.

Gustativ domină coacăzele roșii, afinele, taninurile sunt frumos evoluate, fine, elegante, într-un tot unitar, susținut de corpul puternic al vinului ce este îmblânzit și bine echilibrat de duetul alcool / aciditate. oenolog.ro Vestitor de Oprisor 2009 Crama Oprisor Liviu Grigorica Veronica Gheorghiu Mehedinti Vin Rosu Sec Cabernet Sauvignon Merlot Restaurant Bucuresti

Așa cum intuiam cu ani în urmă, vinul are și a avut potențial de evoluție. Pe finalul său destul de lung avem aceleași note de condimete, parcă și ceva trufe, plus o vanilie caldă, prietenoasă, care-l face foarte plăcut. Sincer, pentru ocazii speciale (și nu numai), este o opțiune interesantă care trebuie luată în calcul. Nu veți da greș!

Și încă ceva, am uitat să vă precizez. A doua zi am observat că în sticlă mai rămăsese ceva vin (puțin ce-i drept). Turnându-l într-un pahar am avut surpriza (pe care am mai avut-o la Cutia Paleologu – tot de la Crama Oprișor) să constat că vinul încă se ținea bine, chiar dacă aerul și temperatura camerei au pus stăpânire pe el.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi