Vinuri Romanesti

Un Final Dramatic de la Gramma

Despre vinurile Casei Olteanu/Gramma Wines, am mai scris aici și aici. Gama formată din cele trei vinuri, cu nume sugestive, Epic, Liric și Dramatic, reprezintă o succesiune de vinuri ce cuprind într-un mod elegant cele trei caracteristici principale ale genurilor literare, într-o succesiune logică. Genul Dramatic presupune o limitare în timp și în spațiu a acțiunii reprezentate într-o piesă.

Tocmai de aceea în operele dramatice apare un conflict care reprezintă axa în jurul căruia se dezvoltă acțiunea, bazată pe împrejurări, pasiuni și caractere care interferează și rezonează puternic. Personajele textului dramatic comunică prin intermediul dialogului sau monologului interior, autorul neintervenind decât în indicațiile scenice (regizorale), ceea ce conduce la un dinamism al personajelor ce se prezintă și produc pe scenă.

Dacă revenim la vinul Dramatic, de la Gramma Wines, cele trei soiuri din care e compus (Fetească Albă, Fetească Regală și Aligote) formează un cupaj alb sec, care își etalează elegant și cu personalitate distinctă aromele sale. Se aseamănă puțin cu un vin din vârful de gama al Gramma Wines, aici referindu-ne la Cuvee Vișan. Dar acest vin Dramatic este mai delicat, nu atât de pregnant, dar se apropie de aceleași note expresive și rafinate.1

Nasul său amintește de florile de primăvară, fructe exotice, fân proaspăt cosit, într-un mixaj elegant și prelung ce se continuă și-n gust, unde regăsim arome de pepene galben, miere  de salcâm, note ierboase, ceva fructe exotice, în note mai discrete dar care te impresionează plăcut.

Un postgust mediu, în care notele citrice și o urmă discretă de puțin grapefruit încheie frumos vinul. Așa cum spunea Seneca despre piesele de teatru și semnificația profundă transmisă într-o reprezentație scenică: „…o piesă de teatru, așa este viata. Nu intereseaza cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat„. Epic, Liric sau Dramatic! Numai de noi depinde.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi