Vinuri Romanesti

Tres Rosae 2012

„Un vin expresiv şi echilibrat, cu o linie aromatică susţinută, reprezintă blazonul secular al celor care-l produc. Acest roze de cupaj este o îmbinare reuşită a 3 trandafiri bahici în care Merlot-ul oferă prospeţimea şi fructuozitatea, Cabernetul vinozitatea şi expresivitatea, iar Feteasca Neagră rotunjimea şi echilibrul.

Este campionul serilor lungi petrecute cu cei dragi, servit alături de gustări, aperitive şi mâncăruri lejere.” Regăsim această descriere pe contraeticheta sticlei și pe site-ul producătorului, Alcovin Măcin – curtearegala.ro.

Tres RosaeAm întâlnit vinul și anul trecut, l-am avut recent și în cadrul unei sesiuni a Clubului de vinuri Vademecum. Să vedem cum se prezintă. Obținut din din trei soiuri de strugure (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră), cu o culoare roz intens spre vișiniu (fruct de rodie coaptă), se dezvăluie cu un nas delicat, unde regăsim majoritatea aromelor de fructe roșii și negre de pădure.

Gustativ avem zmeură, căpșuni, coacăze roșii și o tentă de citrice cu grapefruit spre final. Aciditate medie, alcool (13%) integrat și o tușă de mineralitate plăcută. Un vin de vară, ce poate fi asociat lângă preparate din pește, paste, salate și diverse cărnuri BBQ.

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi