Vinuri Romanesti

Tezores Cabernet Sauvignon 2012

Produs de Domeniile Zorești, un producător de vinuri din zona Dealu Mare, cu o suprafață de vie de aproximativ 500 hectare, acest Cabernet Sauvignon surprinde plăcut prin structura și intensitatea aromelor sale.

Lăsând puțin în urmă istoria acestui producător, prin acest vin roșu sec se demonstrează că dacă se vrea se poate. Anul trecut a fost remarcat inclusiv la Internațional Wine Contest Bucharest (IWCB) 2014, unde a primit o medalie de aur.

Tezores Cabernet Sauvignon 2012Dar să lăsăm vinul să vorbească. Tezores Cabernet Sauvignon 2012 – culoare roșu rubiniu închis, cu discrete inflexiuni violacee. Olfactiv se deschide prin arome de fructe roșii de pădure, fructe uscate (smochine, stafide), tușe discrete de lemn dulce, tente de prune ușor afumate, pâine prăjită.

Gustativ se prezintă vioi, regăsim afinele, cireșele negre, tușe de lemn dulce, iar pe final ne întâlnim cu o astringență fermă, directă, masculină. Post-gust lung, plăcut, cu note ușor picante și condimentate (ardei iute verde, cuișoare).

Alături de preparate din carne roșie, gătită „medium rare” (adică mai în sânge), BBQ, cotlete de berbecuț, brânzeturi aromate sau la deserturi pe bază de ciocolată amăruie, va fi un companion excelent. Îi acordăm 84,5p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi