Vinuri Romanesti

Terra Valachorum alb 2012

Un vin alb, sec, producţie din recolta anului 2012, realizat din varietăţile de struguri Plăvaie, Sauvignon Blanc şi Riesling Italian, de Crama Gârboiu. Vinul a fost produs în ediţie limitată (doar 500 de sticle) pentru proiectul lansat de Consulatul România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (O.E.V.E.), de sprijininire a tinerilor specialişti din domeniul viei şi vinului care vor beneficia de bursele “Terra Valachorum“.

Vinul se prezintă elegant, cu o culoare foarte discretă, galben pai deschis, cu inflexiuni verzui pe marginea paharului. DSCN2204Nasul este interesant, complex, fin şi delicat, unde nu există vreo notă aromată care să domine sau care să iasă preponderent în evidenţă, mierea de salcâm, florile de câmp, socul, florile de mai, totul fiind într-o armonie distinctă.

Gustativ se prezintă delicat, cu tonuri de fructe proaspete, citrice și chiar fructe verzi, cu o corpolenţă surprinzătoare, asigurată de soiul românesc Plăvaie, onctuos pe final, aromat şi echilibrat în permanență. Atent lucrat, reuşit, poate deveni pe viitor un vin de care să se bucure şi pe care să-l încerce cât mai mulţi pasionaţi. Un nivel de alcool de 13%, integrat bine, susţine elegant mixajul de arome. Un vin tânăr, dar căruia nu-i dai vârsta – 2012, ce reuşeşte să impresioneze plăcut. In honorem dei et in honorem vini!

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: terra valachorum | graphic design & art direction portfolio

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi