Terra Romana Sauvignon Blanc Fetească Albă 2012, produs de Crama S.E.R.V.E., reușește să apropie două vinuri (Sauvignonul Blanc, cu origini franțuzești și Feteasca Albă, soi românesc) într-un echilibru al aromelor ce se prezinte frumos, atrăgător și vioi.
Un vin complex, tânăr, cu potențial de câțiva ani, ce-și etalează frumos culoarea, un galben pai limpede, strălucitor, îmbrăcat într-o robă cu reflexe verzui. Olfactiv te întâmpină cu arome ce amintesc de flori de salcâm, flori de primăvară, fructe proaspete, într-un mix plăcut, îmbietor, ce te îndeamnă parcă să-l guști.
Și în acel moment aromele pline, fructate, unde regăsim note de citrice, piersică, caise, se împletesc delicat și se prelungesc plăcut, suficient cât să te încânte și să te atragă să-l mai încerci puțin, să descoperi și note discrete de ceva baric ce-i dau o rotunjime și un corp plin vinului.
Un vin proaspăt, complex, cu o aciditate ridicată, ce-i conferă o nuanță elegantă. Un postgust mediu, plăcut, ce reușește să lase o tușă de citrice proaspete pe final. Un vin ce va surprinde și impresiona prin valențele sale, mai ales dacă este asociat cu preparate din pește (o saramură), pui la grătar sau aperitive ușoare (brânză brie), servit la o temperatură de 12-13 grade C.
Pingback: Oenolog.ro - Terra Romana Chardonnay 2012